Post Pic

Het geheime recept van virale YouTube video’s

Hoe krijg je miljoenen views naar je video? Ontdek het geheime recept van virale YouTube video’s…

Waarom krijgen sommige YouTube filmpjes miljoenen views nog dezelfde dag waar anderen maanden lang worstelen met het krijgen van de eerste duizend? Het antwoord: het geheime recept van een virale YouTube video.

Het is namelijk zo dat bepaalde video’s aan bepaalde voorwaarden voldoen, die zorgen dat ze razend snel populariteit winnen.

Bekijk het volgende korte filmpje als voorbeeld, wat al snel tienduizenden views kreeg nadat het was uitgebracht. Misschien is het origineel al zelfs uit de lucht, maar dit is het filmpje waar het om gaat:

Het geheime recept van een deze virale YouTube video

1. Het is lekker kort. Je wilt je vrienden of familie immers niet opzadelen met een filmpje dat 10-15 minuten duurt voordat er iets leuks of opmerkelijks gebeurd.

2. Het is actueel. Dit filmpje werd opgenomen en gepubliceerd in de tijd dat de TV reality show Oh Oh Cherso super populair was. Het kreeg daarom extra aandacht en alle imitaties van Jokertje waren nog ‘leuk’.

3. Er gebeurd iets onverwachts op de achtergrond. De imitatie van Jokertje door de jongen in dit filmpje is misschien helemaal niet grappig, maar de jongen die op de achtergrond tegen de treindeur aanknalt wel en dat was tevens de bedoeling van deze studenten. Zij hebben namelijk in overleg met Dagan Cohen, oprichter van Upload Cinema, een scene bedacht waarin ze deze aspecten van een virale video zouden toepassen.

Andere voorbeelden van virale YouTube video’s

Lonely Island
The Lonely Island is een komisch Amerikaans trio dat bekend staat om hun muziekale parodieën. Het gigantische succes op YouTube zorgde ervoor dat ze meer video’s gingen maken. Tegenwoordig werken ze zelfs al samen met sterren als Justin Timberlake en Akon.

Numa Numa
Iedereen kent het filmpje nog wel, die gekke dikke kerel die het liedje Dragostea din tei van Gary Brolsma playbackte.  Het fenomeen breidde zich erg snel uit en waren er al gauw honderden zo niet duizenden imitaties van deze act op diverse liedjes.

Old Spice
In juli 2010 lanceerde Old Spice een virale campagne waar Isaiah Mustafa centraal stond als de ‘Old Spice Man’. De reclames werden miljoenen keren bekeken en kreeg veel publiciteit, maar het is de vraag of ze door deze campagne ook meer hebben verkocht.

Plaats een reactie

* Naam, Email en Bericht zijn verplicht.